29.5.10

To me you are a work of art...


First in a series of.... Κάπως έτσι δεν το γράφουν? Στη LiFo που κυκλοφορεί ενα treatment σε μια foto του Moz μου εδωσε μερικές ιδέες... Οταν ολοκληρωθεί το project (!!!!) θα το δειτε εδώ... Αν πέσει στα χέρια σας τεύχος χωρίς την τελευταία σελίδα it was just me....

28.5.10

Release the stars.... Rufus is coming to town...






















Καιρό έψαχνα αφορμή για ένα αφιέρωμα στον Rufus Wainwright. Mε έναυσμα την αναμενόμενη συναυλία στον Λυκαβηττό λοιπόν, (στις 5/6), ελάτε να ακούσουμε παρέα (στις 31/5 από τις 16:00 μέχρι τις 18:00) γνωστά αλλά και άγνωστα κομμάτια του, με διάθεση να φωτίσουμε λιγάκι παραπάνω το άστρο του...

17.5.10

PopLie (rs) strikes again... (This Is A Poster....)

Narita rules...

PopLie (rs) strikes again... Αυτή τη φορά στην Θεσσαλονίκη



To Poplie (http://www.poplie.eu) ξαναχτυπά, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη! Το Σάββατο, 22 Μαίου στο Sea Saw, μετά την pop-λαϊκή λαοθάλασσα των αθηναϊκών party είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε και το κοινό της Θεσσαλονίκης! Οι βορειοελλαδίτες παραγωγοί του σταθμού, με τη σύμπραξη εκλεκτών συναδέρφων από Αθήνα θα βάλουν τα δυνατά τους στα decks και θα δώσουν το ρυθμό της βραδιάς. Το μόνο πλέον που μας λείπει είναι οι κατάλληλοι συν-παρτυώτες! Σημειώστε λοιπόν την ημερομηνία στην ατζέντα σας και ετοιμαστείτε να σας αποδείξουμε ότι και στη Θεσσαλονίκη κάνουμε τη διαφορά!
elafini 10.00-10.45
Sandman & de:coded 10.45 – 12.15
kool thniks 12.15-12.45
winton tostello 12.45-1.45
psycho soul 1.45-2.30
Narita 2.30-3.15
PLughead 3.15-4.15
spiral 4.15-5.00
5.00-μπουγάτσα – οι Βόρειοι
Ξεκινάμε στις 10.00
Είσοδος ελεύθερη
See Saw: Λέοντος Σοφού 20, Βαλαωρίτου
Σχετικό link:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/eve … 507&ref=ts

13.5.10

Good Times... For A Change (Greekz Do It Better...)






















Aπό τον Χατζιδάκι στον Κ.Βήτα και τη Μόνικα και από την Πλάτωνος στον Boy και τον Νικήτα Κλιντ αποδεικνύεται οτι Greekz Do It Better...

12.5.10

Monica - Exit

Όσοι ξέρουν λένε πως το 2ο album είναι το δύσκολο και δείχνει πράγματα για τον καλλιτέχνη... τα δείγματα απο το EXIT και η προσμονή φίλων και γνωστων δείχνει πως το κορίτσι το κέρδισε το στοίχημα.... Διακρίνω τον Χατζιδάκι σε κάθε κομμάτι... αλλά δεν με χαλάει...
(εδώ μπορείτε να το τσεκάρετε... thanks seagazing)
http://seagazing.blogspot.com/

10.5.10

The man who ('s) old the world (the list)

Imperfect List, Big Hand Excellent Fish               
To Tαξίδι της φάλαινας, Στέρεο Νόβα       
Violence (Hacienda Version), Pet Shop Boys
Europe Is Our Playground, Suede       
Crazy English Summer, Faithless                   
Live with me,  Massive Attack              
The Liar, Trouble Over Tokyo
Earth Intruders, Björk
Trick Pony, Charlotte Gainsbourg
The Man Who Sold The World, David Bowie
Mad World, Elisa
Master and Servant, Locust              
We Should Have Known Better (acoustic), HairGlow
Knowing Me, Knowing You, Evan Dando   
Fuck You, It's Over, Glasvegas
Why We Build The Wall, Anais Mitchell feat. Greg Brown
The Day the Devil, Laurie Anderson       
Do I Disappoint You, Rufus Wainwright   
Happy House, Siouxsie & The Banshees   
No Surprises, Radiohead    
Μόμπιλ, Στέρεο Νόβα
Government Walls, James
Animal Nitrate, Suede
She's lost control, Joy Division
Leave, R.E.M                   
Machine Gun, Portishead              
Three Imaginay Boys, The Cure

6.5.10

Break Down The Goverment Walls...

Ετοιμαζόμουν να κάνω την Δευτέρα (10-5) εκπομπή με θέμα “Greekzz Do It Better”… Μετά τα χθεσινά (5-5) μου φαίνεται ο,τι πιο ηλιθιο έχω σκεφτεί… Το playlist παραμένει (και ελπίζει σε βελτίωση)... Με φανερά νευρική διάθεση λοιπόν Break Down The Goverment Walls... (16:00-18:00)

3.5.10

Να μην ξεχάσω...

Για την αντιγραφή peoplegrowup.blogspot.com/  


Επειδή η Μνήμη και η Λήθη είναι κολλητές φίλες και όλο τις μπερδεύεις και επειδή η Λήθη είναι αγενέστατη και έρχεται και σου κατσικώνεται με το ζόρι τις πιο ακατάλληλες στιγμές, πάρε χαρτί, μολύβι και ένα μαγνητάκι, αντέγραψε τα παρακάτω και κόλλα τα στο ψυγείο. Έτσι όταν θα βγεις στον δρόμο να διαδηλώσεις ενάντια στους ασύλληπτα ανίκανους, άχρηστους, άπληστους (αυτά από Α, η πλήρης αλφαβητική λίστα με χαρακτηρισμούς δεν έχει τελειωμό) πολιτικούς που σε κυβερνούν τα τελευταία -τι 30, τι 40, τι 50- χρόνια, θα ξέρεις γιατί φωνάζεις και θα έχεις και κάτι να γράψεις στο πανό. Έχουμε και λέμε:
1. Η ωραιότατη -μικρή- χώρα στην οποία μένεις εσύ και άλλοι 11 εκατομύρια άνθρωποι κατάφερε να χρωστάει 300 δις ευρώ, να έχει γίνει σούργελο παγκοσμίως και να είναι ένα βήμα πριν την (επίσημη) κύρηξη πτώχευσης. Με άλλα λόγια εάν δεν το έχεις καταλάβει, εσύ που παίρνεις μέσο όρο 1000 ευρώ το μήνα (αν ανήκεις στους τυχερούς και δεν είσαι άνεργος) χρωστάς €27.272,73. Που για να τα ξεπληρώσεις θα σου πάρει 2,5 χρόνια με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα πίνεις ούτε νερό.  Και δόξα τον Θεό να λες! Γιατί με τον παραπάνω απλοϊκό υπολογισμό τα ίδια χρωστάει και η γιαγιά σου που παίρνει 300 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ και φυσικά τα ίδια χρωστάει και το εφταμηνίτικο νεογέννητο που είναι σε μια θερμοκητίδα του Μητέρα.
2. Η χώρα που "γέννησε" την δημοκρατία κατάφερε να φτάσει στο σημείο να δηλώσει ουσιαστική ακυβερνησία. Σήκωσε ψηλά τα χέρια (και τα πόδια μη σου πω) και κάλεσε τους "σοφούς" του Δ.Ν.Τ. για να τις επιβάλλουν τα μέτρα που δεν μπόρεσε να πάρει από μόνη της. Από την άλλη μεριά η Ιρλανδία (που δεν γέννησε την δημοκρατία αλλά προφανώς έκανε το πιο δύσκολο, την βοήθησε να ενηλικιωθεί) έχει πάρει εδώ και 2 χρόνια αντίστοιχα μέτρα για να μην φτάσει στα δικά μας τα χάλια, η Πορτογαλία τρέχει να κάνει το ίδιο και η Τουρκία ενώ κάλεσε το ΔΝΤ όταν κατάλαβε τι ερχόταν τους έριξε μια κλωτσιά, τους πέταξε έξω και τώρα τρέχει με ανάπτυξη 5,7%.
3. Την ώρα που εσύ καλείσαι να πληρώσεις τα σπασμένα αυτοί που προκάλεσαν το "σπάσιμο" κυκλοφορούν ανεπηρέαστοι δίπλα σου. Ακούς για Siemens, Βατοπέδια, μίζες, παρανομίες, μαύρο χρήμα, υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, διαφθορά και ένα σωρό άλλα και το μόνο που βλέπεις είναι τα λαμόγια μέσα στις Mercedes να κόβουν βόλτες από το Κολωνάκι στην Εκάλη και πίσω και κανείς να μην τους ενοχλεί.
4. Ναι φταις και εσύ. Εσύ που δίνεις φακελάκια στους γιατρούς, που βάζεις το "βύσμα" να σε στείλει να κάνεις την στρατιωτική σου θητεία μέσα στο Υπουργείο Αμύνης, που βάζεις το άλλο "βύσμα" να σου βρει μια δουλίτσα κάπου στο δημόσιο, που λαδώνεις τους εφοριακούς για να μην δουν τις παρανομίες σου, που πουλάς με 300% κέρδος για να χτίσεις και τη δεύτερη βίλα, που 30 χρόνια τώρα ψηφίζεις τις ίδιες 3 οικογένειες, που συντηρείς τελικά όλο αυτό το σύστημα. Θα μου πεις "μα αφού όλοι αυτό κάνουν, μόνο έτσι πετυχαίνεις κάτι στην Ελλάδα". Δίκιο έχεις. Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις για να τους κάνεις να αλλάξουν και αυτοί?

Paradise Lost

Για την αντιγραφή...
http://seagazing.blogspot.com/


Η γενιά των πατεράδων μας θα πρέπει να ξύπνησε μουδιασμένη σήμερα. Δεν είναι και λίγο πράμα να μεγαλώνεις τα παιδιά σου 20 χρόνια (κάν' το 30 γιατί οι περισσότεροι μένουν ακόμα παρέα) με το απόλυτο ιδανικό του να γλύφεις την πασοκονεοδημοκρατία (ο όρος είναι του Πορτοσάλτε νομίζω) για να διοριστείς κάποια στιγμή στο δημόσιο και να έρχεται μια Κυριακή να σου παίρνει 2 ολόκληρους μισθούς (κι άλλον 1 τουλάχιστον σε φόρους). Το greek dream ολοκληρωνόταν με 3άρι στα προάστια, γερμανικό αυτοκίνητο, νύφη που ενέκρινε η μητέρα και τραπέζι το βράδυ της πρωτοχρονιάς στην Βανδή... αλλά όλα αυτά είναι γραφικά και τα λέμε τόσο καιρό και δεν έχουν κανένα νόημα και δεν λένε κι όλη την αλήθεια. Σημασία έχει πως όταν ζορίζουν τα πράγματα την πληρώνουμε όλοι μαζί, θύτες και θύματα. Κι αλίμονο, είμαστε ακόμα στην αρχή -ανά πάσα στιγμή μπορούν να παρθούν νέα μέτρα, να κόψουν μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα, να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους κ.α.

Τις τελευταίες ημέρες σχηματίστηκαν δύο διαφορετικές ομάδες σκέψης πάνω στην κατάσταση της χώρας και στην αντιμετώπιση του προβλήματος (και ήδη έχουν αρχίσει οι αναλύσεις περί των διαφορών τους). Η μία ομάδα υποστηρίζει πως για την κατάρρευση ευθυνόμαστε όλοι συνολικά σαν κοινωνία και επομένως πρέπει να πληρώσουμε, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι δίκαιο για όσους δεν έκλεψαν, ενώ η δεύτερη ομάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με τις σκοτεινές διεθνείς δυνάμεις που έβαλαν στο στόχαστρό τους την Ελλάδα και διακυρήττουν ότι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πρέπει να πληρώσουμε για τίποτα. Σίγουρα θα έχετε διαβάσει αυτό το διάστημα δεκάδες άρθρα που υιοθετούν και τις δύο [είχα ταχθεί υπέρ της μίας σε προηγούμενη ανάρτηση και είχα αιτιολογήσει την σκέψη μου ακόμη καλύτερα στα σχόλια που έγιναν]. Ως έναν βαθμό, και οι δύο σχολές έχουν δίκιο, ενώ καμία δεν αποφεύγει τις υπερβολές και τα λογικά κενά (ok, η δεύτερη σε πολλά περισσότερα κατά την γνώμη μου). Πολύ φοβάμαι όμως πως ούτε όλα αυτά έχουν μεγάλη σημασία πια.

Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα. Το θέμα δεν είναι αν τα μέτρα είναι δίκαια (δεν είναι). Το θέμα είναι αν θα υλοποιηθούν και κυρίως αν θα αποδώσουν και μάλιστα άμεσα. Αυτό σκοντάφτει σε δύο ρητορικά ερωτήματα: α. εάν το δντ ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της χώρας και β. εάν οι Έλληνες ενδιαφέρονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από την πάρτη τους. Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες γρήγορα, και η όποια κυβέρνηση να κινηθεί στο δρόμο της ανάπτυξης, διαφορετικά η χρεωκοπία θα έρθει λίγο αργότερα αλλά με επιπλέον 110 δις στο κεφάλι μας. Εντάξει, δεν είναι και σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, αν κάποιος έπρεπε να στοιχηματίσει, θα έλεγε όχι και στα δύο. Αλλά μερικές φορές και τα πιο σίγουρα στοιχήματα δεν βγαίνουν.

Θα καταλάβετε αν την βγάζουμε καθαρή όταν αρχίσουν να αναδεικνύονται δίπλα μας άνθρωποι που δεν συμμετείχαν στο πάρτυ και δεν έχουν ποτιστεί από τη σαπίλα της νεοπλουτιστικής αηδίας που λέγεται μεταπολίτευση και γεννά συνεχώς καινούργια κεφάλια μέσα στα σκατά του εύκολου χρήματος, της εξουσίας, της αμορφωσιάς και της ελληνικής μαγκιάς (στο περιθώριο, και της επανάστασης). Υπάρχουν αρκετοί, είμαι σίγουρος, κι ας μην έχουν μιλήσει ακόμη, κι ας μην τους πετυχαίνουμε στα blogs και το facebook. Αν αρχίσετε να τους βλέπετε σιγά - σιγά, να ξέρετε ότι βαδίζουμε σε σωστό δρόμο. Αν όχι, βρείτε αεροπλάνο και φύγετε.

Kozmic blues for my baby...