3.5.10

Να μην ξεχάσω...

Για την αντιγραφή peoplegrowup.blogspot.com/  


Επειδή η Μνήμη και η Λήθη είναι κολλητές φίλες και όλο τις μπερδεύεις και επειδή η Λήθη είναι αγενέστατη και έρχεται και σου κατσικώνεται με το ζόρι τις πιο ακατάλληλες στιγμές, πάρε χαρτί, μολύβι και ένα μαγνητάκι, αντέγραψε τα παρακάτω και κόλλα τα στο ψυγείο. Έτσι όταν θα βγεις στον δρόμο να διαδηλώσεις ενάντια στους ασύλληπτα ανίκανους, άχρηστους, άπληστους (αυτά από Α, η πλήρης αλφαβητική λίστα με χαρακτηρισμούς δεν έχει τελειωμό) πολιτικούς που σε κυβερνούν τα τελευταία -τι 30, τι 40, τι 50- χρόνια, θα ξέρεις γιατί φωνάζεις και θα έχεις και κάτι να γράψεις στο πανό. Έχουμε και λέμε:
1. Η ωραιότατη -μικρή- χώρα στην οποία μένεις εσύ και άλλοι 11 εκατομύρια άνθρωποι κατάφερε να χρωστάει 300 δις ευρώ, να έχει γίνει σούργελο παγκοσμίως και να είναι ένα βήμα πριν την (επίσημη) κύρηξη πτώχευσης. Με άλλα λόγια εάν δεν το έχεις καταλάβει, εσύ που παίρνεις μέσο όρο 1000 ευρώ το μήνα (αν ανήκεις στους τυχερούς και δεν είσαι άνεργος) χρωστάς €27.272,73. Που για να τα ξεπληρώσεις θα σου πάρει 2,5 χρόνια με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα πίνεις ούτε νερό.  Και δόξα τον Θεό να λες! Γιατί με τον παραπάνω απλοϊκό υπολογισμό τα ίδια χρωστάει και η γιαγιά σου που παίρνει 300 ευρώ σύνταξη ΟΓΑ και φυσικά τα ίδια χρωστάει και το εφταμηνίτικο νεογέννητο που είναι σε μια θερμοκητίδα του Μητέρα.
2. Η χώρα που "γέννησε" την δημοκρατία κατάφερε να φτάσει στο σημείο να δηλώσει ουσιαστική ακυβερνησία. Σήκωσε ψηλά τα χέρια (και τα πόδια μη σου πω) και κάλεσε τους "σοφούς" του Δ.Ν.Τ. για να τις επιβάλλουν τα μέτρα που δεν μπόρεσε να πάρει από μόνη της. Από την άλλη μεριά η Ιρλανδία (που δεν γέννησε την δημοκρατία αλλά προφανώς έκανε το πιο δύσκολο, την βοήθησε να ενηλικιωθεί) έχει πάρει εδώ και 2 χρόνια αντίστοιχα μέτρα για να μην φτάσει στα δικά μας τα χάλια, η Πορτογαλία τρέχει να κάνει το ίδιο και η Τουρκία ενώ κάλεσε το ΔΝΤ όταν κατάλαβε τι ερχόταν τους έριξε μια κλωτσιά, τους πέταξε έξω και τώρα τρέχει με ανάπτυξη 5,7%.
3. Την ώρα που εσύ καλείσαι να πληρώσεις τα σπασμένα αυτοί που προκάλεσαν το "σπάσιμο" κυκλοφορούν ανεπηρέαστοι δίπλα σου. Ακούς για Siemens, Βατοπέδια, μίζες, παρανομίες, μαύρο χρήμα, υπερτιμολογήσεις δημοσίων έργων, διαφθορά και ένα σωρό άλλα και το μόνο που βλέπεις είναι τα λαμόγια μέσα στις Mercedes να κόβουν βόλτες από το Κολωνάκι στην Εκάλη και πίσω και κανείς να μην τους ενοχλεί.
4. Ναι φταις και εσύ. Εσύ που δίνεις φακελάκια στους γιατρούς, που βάζεις το "βύσμα" να σε στείλει να κάνεις την στρατιωτική σου θητεία μέσα στο Υπουργείο Αμύνης, που βάζεις το άλλο "βύσμα" να σου βρει μια δουλίτσα κάπου στο δημόσιο, που λαδώνεις τους εφοριακούς για να μην δουν τις παρανομίες σου, που πουλάς με 300% κέρδος για να χτίσεις και τη δεύτερη βίλα, που 30 χρόνια τώρα ψηφίζεις τις ίδιες 3 οικογένειες, που συντηρείς τελικά όλο αυτό το σύστημα. Θα μου πεις "μα αφού όλοι αυτό κάνουν, μόνο έτσι πετυχαίνεις κάτι στην Ελλάδα". Δίκιο έχεις. Αλλά μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις για να τους κάνεις να αλλάξουν και αυτοί?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου